Et Doğrama Tahtası Nasıl Seçilir?

 Et Doğrama Tahtası Nasıl Seçilir?

Doğrama Tahtası Modelleri

Et doğrama tahtası modelleri, farklı malzemelerden ve farklı ölçülerde üretilebilir. Et kesme tahtası camdan, polieten malzemeden, mermerden ya da ahşaptan üretilebilir.

Et doğrama tahtası seçimi yaparken en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri; et doğramada kullandığınız tahtayı sebze ve meyvelerde kullanmamanızdır.

Web sitemizde birbirinden farklı model ve özelliklerde doğrama tahtası modelleri bulabilirsiniz.

Doğrama tahtalarımızın tamamı, gıda ile temasa uygundur. Doğal ahşaptan üretilen ve mermerden üretilen doğrama tahtalarının kullanım ömrü uzundur.

Et Doğrama Tahtası Nasıl Olmalı?

“Et doğrama tahtası nasıl olmalı?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Et doğrayacağınız tahtanın doğal ve gıda ile temasa uygun malzemeden yapılmış olması gerekir.

Hem doğal olması hem de pratik temizliği ile doğal ahşap tahtaları et doğrama tahtası olarak seçebilirsiniz.

Çok uzun yıllar kullanılan tahtalarda bıçak çizikleri oluşabilir. Bu nedenle arada bir zeytinyağı ile kesme tahtası bakımı yapmalısınız. Daha sağlıklı ve hijyenik kullanım açısından ise belli aralıklarla doğrama tahtasını değiştirmenizi öneririz.



Et Doğrama Tahtası Nasıl Temizlenir?

Et doğrama tahtası temizliği, sağlık ve hijyen açısından son derece önemlidir. Pek çok kişi “et doğrama tahtası nasıl temizlenir? sorusunun cevabını merak eder.

Et kesme tahtalarını sağlıklı biçimde kullanmaya devam etmek için aşağıda yer alan temizlik adımlarına dikkat etmelisiniz:

  • Et doğrama işlemi bittikten sonra, doğrama tahtasını mutlaka ılık su ile yıkamalısınız. Böylece tahtanın üzerindeki kalıntıları arındırmış olursunuz.
  • Özellikle ahşaptan üretilmiş tahtalarınızı kesinlikle bulaşık makinesinde yıkama yapmayın. Ilık su ve yumuşak bir sünger yardımı ile kolay bir biçimde temizleyebilirsiniz.
  • Doğrama tahtasını yıkadıktan sonra, bakteri oluşumunun önüne geçmek için kesinlikle ıslak bırakmayın.
  • Temizleyip kuruttuğunuz tahtaları, yatay şekilde ve suda temas eden yerde bekletmemelisiniz.

Et doğrama tahtası temizliğini daha detaylı biçimde yapmak için sirke ile temizlik yapabilirsiniz. Sirkeli su ve yumuşak bir sünger yardımıyla doğrama tahtasını ovalayabilirsiniz. Ardından su ile durulayabilirsiniz. Bu yöntem ile temizleme işlemi yaptığınızda; soğan, sarımsak gibi tahtaya sinen keskin kokuları da gidermiş olursunuz.



Abonelere Özel Teklifler

İndirimleri Kaçırmayın

Bültenlerimize abone olun ve yeni koleksiyonlar, en yeni tasarımlar ve özel tekliflerden haberdar olun.